Buraya Tıkla
Yeni nesil eğitimi eve taşıyan en iyi montessori ürünleri

Yeni nesil eğitimi eve taşıyan en iyi montessori ürünleri

Yeni nesil eğitimi eve taşıyan en iyi montessori ürünleri

                Çocuk gelişiminde Montessori tarzına gönül verdiyseniz, evinizin her köşesini buna göre dizayn etmeniz gerekiyor. Yataktan gardıroba, çalışma masasından kitaplığa, oyun halısından öğrenme kulesi ve Pikler üçgeni gibi yenilikçi materyallere kadar en iyi Montessori ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?

                Montessori, çocukların bireysel becerilerine önem veren ve onlara yaşamın her alanında özgürlük sağlayan yeni nesil bir eğitim modeli. Bu modeli çocuğunuzun gelişim sürecine uygulamak istiyorsanız önce onun güvenliği için gerekli tüm tedbirleri almanız, sonra hakimiyeti evin en küçük bireyine tam anlamıyla teslim etmeniz gerekiyor. Çocuğunuz raflara kendisi yetişebilmeli, askıdan istediği elbiseyi alabilmeli, gece olduğunda yatağına çıkmak için size ihtiyaç duymamalı. Montessori modeline uygun yeni nesil mobilya ve oyuncaklara göz atmaya hazır mısınız?

Montessori denildiğinde ilk akla gelen: Montessori Yataklar

                Montessori tarzı döşenen çocuk odalarının en göze çarpan parçası, çatılı çocuk karyolası. Bu ürün; sadece bir mobilya olmanın çok ötesinde işlev görüyor. Eğitici bir karaktere de sahip olan Montessori yatakları, zemine yakın biçimde tasarlandığı için çocukların düşme riski ortadan kalkıyor ve geriye öğrenmenin keyfi kalıyor. Çocuğunuz istediğinde yatağa uzanmak, yataktan çıkmak ve hatta yatağını toplamak için sizin yardımınıza ihtiyaç duymayacak. Kendi ayakları üzerinde duran öz güvenli bir birey daha nasıl çekirdekten yetişebilir ki?

                En kıymetliniz için seçebileceğiniz Montessori yatağı, çatılı forma ve ya değişiik formlarda arabalı, gemili,traktör yatak gibi   bu ürün, yatmadığı zamanlarda çocuğunuz tarafından bir oyun evi olarak da kullanılabilir. Doğal bir yaşam alanı oluşturan  bu yatağı LED ışıklarla ya da ponponlarla süsleyebilir, bu sayede bebeğinizi kendi yatağında yatmaya daha kolay teşvik edebilirsiniz.

Olmazsa olmaz: Montessori Çalışma Masaları

                İlkokul alışverişi sırasında çalışma masası almak, ebeveynlik tarihinin tozlu raflarında kalmış durumda. Özellikle Montessori tarzı yenilikçi eğitim modellerinde, neredeyse yürümeye başlayan her çocuğun bir çalışma masası ve sandalyesi var. Elbette yine ilk kural, bu ürünlerin çocuğunuza uygun ebatlarda tasarlanması ve ahşap gibi hem kaliteli hem de sağlıklı bir malzemeden yapılması.

Kitaplarını kendi seçsin: Montessori tarzı kitaplık

                Montessori tarzında vazgeçilmez olan “Her yere kendisi yetişsin” kuralı kitaplıkta da geçerli. Elbette mobilyayı satın aldıktan sonra montaj ve sabitleme sırasında siz de bu kuralı gözetmeli, gerekirse yıllar içinde değişikliğe gitmelisiniz. Montessori kitaplıklarında diğer bir önemli detay ise kitapları görsel olarak çocuğa cazip gelecek bir biçimde sergileyebilmek. Dönem dönem kitaplıkta sergilenen kitapları yaşa ve ilgi alanına göre değiştirerek kitap okuma hevesini daha da artırmanız mümkün.

                Zenni Mobilya Aksesuar  çocuk duvar rafı ve kitaplıkları, kolay kurulumu ve  farklı rengkleri ile tercih edebileceğiniz en güzel Montessori kitaplıklardır.   Tamamı MDF malzemeden yapılan kitaplık, sağlığa zararlı madde içermeyen yapısıyla çocuk odanıza şıklık katıyor.

Aktivite masası hayat kurtarır

                Çocuğunuz mental olarak gelişirken siz de sakince kahvenizi yudumlamak istemez miydiniz? Eğer cevabınız herkes gibi evetse, iki adım geri çekilin ve sahneyi Montessori tarzı aktivite masanıza bırakın. Masaya bağlı farklı özellikte aparatlar, motor becerilerden zeka gelişimine kadar birçok alanda fayda sağlıyor. Siz de yorucu günleri biraz olsun kolaylaştırmak isterseniz bu aktivite masalarından bir tane edinmelisiniz.

Küçük şef kendi mutfağında

                Montessori tarzı mutfak sayesinde belki geleceğin Michelin yıldızlı şefini, belki de kendi evinin hamarat bireyini yetiştireceksiniz. Sadece çocuğunuzun mutfaktaki hallerine bakıp geleceğe dair hayallere dalmak bile çok güzel, değil mi? Mutfak becerilerinin bir hayat boyu kadın erkek tüm bireyler için gereksinim olduğu düşünüldüğünde, bu alana yatırım yapmakta büyük fayda var.

Ahşap oyuncaklar hep moda

                Sağlıklı, doğal, rahatlatıcı, sıcak, geri dönüşüme uygun ve nostaljik... Ahşap oyuncaklar işte tüm bu özellikleri sayesinde Montessori tarzına gönül veren tüm ebeveynlerin kalbini fethediyor. Dededen toruna, nesilden nesle geçen ahşap oyuncak keyfini sizin miniğiniz de bir an önce yaşamalı.

İp geçirme eğlencesi

                Montessori etkinlikleri arasında çocuklara küçük ev işlerini devretmek de var. Bezelye ayıklamak ya da mandalları çamaşır ipine dizmek gibi aktiviteler çocuklar için hem eğitici hem öğretici. Örgüyü ya da halı dokumayı andıran ip geçirme oyunları da Montessori çerçevesinde tercih edebileceğiniz ahşap oyuncaklar arasında.

Oyuncaklar bir arada

                Montessori oyuncakları genellikle çok parçalı ahşap setlerden oluşuyor. Bu oyuncaklar ne kadar şık olursa olsun, dağınıklık yaratmaları da kaçınılmaz. İşte böyle durumlarda tüm oyuncakları gruplayarak yerleştirebileceğiniz oyuncak dolapları imdadınıza yetişebilir. Tekli oyuncak dolabını, çocuk odasındaki bu zorunlu ihtiyacınız için mutlaka incelemelisiniz.Farklı renkleri ile çocuğunuzun odasına uyum sağlayan ve evinize düzen getiren oyuncak dolablarımızı inceleyebilirsiniz.

Biri öğrenme kulesi mi dedi?

                Öğrenme kulesi, çocuğunuzun boyunun tezgahlara ve lavabolara yetişmesini sağlayan ve Montessori sayesinde hayata geçen yenilikçi bir ürün. Bu kuleyi evin her köşesinde rahatlıkla kullanabilir, meraklı miniğinizi keyifle inceleyebilirsiniz.

Pikler: Hem eğiten hem eğlendiren üçgen

                Pikler üçgeni, sizin de yeniden çocuk olmayı dileyeceğiniz şahane bir parkur sistemi. Bu ürün için evinizde genişçe bir alana ihtiyaç duyabilirsiniz. Özellikle uzun ve soğuk kış günlerinde, parka gitmeden de fiziksel aktiviteler yapabilmek çocuğunuz için büyük şans olacak.İşte karşınızda sizin için seçtiğimiz kemer, üçgen ve rampadan oluşan; çocukların 3 boyutlu düşünmesine yardım eden 3 parçalık bir Pikler tırmanma seti. Bu ürün hem çocuğunuzun kaba motor becerilerine hem de sınırsız hayal gücüne rahatlıkla hitap edebilir, günlerine eğlence katabilir.